Uittrekselbank

Gepubliceerd op: 8 juni 2016 15:16

Snel en makkelijk informatie over boeken, schrijvers en uittreksels raadplegen. Dat kan niet alleen in de bibliotheek maar voortaan ook thuis via de online literaire databanken. Handig voor school, studie, werk of hobby.

Voorheen konden de uittreksels uit de Uittrekselbank alleen binnen de Bibliotheek geraadpleegd worden. Tegenwoordig kan ieder lid van de bibliotheek ook vanuit huis, werk, of school inloggen op de Uittrekselbank. Hiervoor dien je in te loggen met je bibliotheekpasnummer en geboortedatum.

Alles over boeken en auteurs
In de UittrekselBank staan meer dan 2400 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 350 auteursportretten.
De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl. Ook geven ze een overzicht van de reacties van recensenten, achtergrondinformatie en discussietips voor boekbesprekingen. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen.

Voor wie?
De UittrekselBank is met name ideaal voor scholieren in het voortgezet onderwijs en voor leden van de bibliotheek. En natuurlijk voor iedereen met interesse in literatuur!