Cursussen voor leden

Gepubliceerd op: 5 juli 2017 12:40

Bekijk het aanbod

Volg een gratis cursus

Leden van bibliotheek Groesbeek kunnen vanaf heden een jaar lang gratis twee online cursussen volgen in het kader van 'Online cursussen van de bibliotheek'.
Om bijvoorbeeld een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren, om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?
Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen kiezen. Je volgt de cursus van je keuze waar je maar wilt en in je eigen tijd en tempo. Je hebt
alleen internet nodig. Registratie gaat via bibliotheek.nl net als bij de e-books, zelfde registratie- en inlogscherm.
Heb je al een account van het e-book platform van de Bibliotheek, dan kan je met dit zelfde account ook terecht bij Cursussen van de Bibliotheek.

Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën:

- Persoonlijke ontwikkeling
- Computer en nieuwe media
- Gezondheid en opvoeding
- Talen
- Vrije tijd

‘Online cursussen van de Bibliotheek’ is een pilot van 1 jaar. Na afloop van de pilot wordt deze geëvalueerd. Op basis van die evaluatie wordt er besloten of er een vervolg komt.

Waarom cursussen van de Bibliotheek?
Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

Cursus van de maand september: Pesten op de werkvloer

Word je gepest op het werk of is een vriend of collega slachtoffer? Pestgedrag op de werkvloer komt veel voor. Om hoeveel slachtoffers gaat het? Wat zijn de verschillende vormen van pestgedrag? Wat kun je doen als slachtoffer of collega?
Deze cursus van de maand geeft je de informatie die je nodig hebt én biedt stof tot nadenken over een veelvoorkomend probleem.
Ontdek hoe je het beste met pesten tijdens het werk kunt omgaan.