BIEB Magazine

Gepubliceerd op: 13 september 2016 10:03

Boordevol tips en trucs over (voor)lezen.

Vanaf 19 september is de vijfde editie van het BIEB Magazine verkrijgbaar in de bibliotheek! Met wederom volop interessante tips & trucs over voorlezen, de leukste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer. Kortom, een magazine dat u als ouder niet mag mislopen.

In deze 5e editie van BIEB magazine staat leesplezier centraal. Als kinderen met plezier lezen, lezen ze meer en vaker – en dat is uiteindelijk het belangrijkste om een goede lezer te worden. Maar hoe maak je op een positieve manier thuis ruimte voor (voor)lezen? Hoe voer je gesprekken over boeken? Op welke manier kun je nog meer met taal bezig zijn? Wat kun je doen als je kind geen goede lezer is? Welke apps zijn leuk en goed? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in het vierenveertig pagina’s tellende magazine voor ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar.

Kletsen over boeken
Behalve dat samen lezen en praten over boeken gezellig is, is het ook nog eens ontzettend belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat als er thuis veel aandacht voor taal en lezen is, een kind zich beter ontwikkelt en beter presteert op school. Maar hoe begin je een boekenklets? In deze nieuwe editie van het magazine vind je een aantal leuke vragen hoe je een ‘boekenklets’ begint.

Bekende Nederlanders over (voor)lezen
Door zowel bekende Nederlanders, kinderen, bibliotheekmedewerkers als ouders aan het woord te laten, willen wij u inspireren om thuis volop met (voor)lezen aan de slag gaan. Zo vertelt de bekroonde schrijfster Tosca Menten over haar boeken en ook journalist Tako Rietveld (Jeugdjournaal) komt voorbij. Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten gaat in op de kracht van verhalen en Arjen Robben vertelt dat voetbal en lezen heel goed samengaan. In het blad is ook ruim aandacht voor digitaal lezen, een leuke en goede manier om met taal bezig te zijn.

Op=op
Het BIEB magazine is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Dus kom naar de bibliotheek en haal, zo lang de voorraad strekt, een gratis exemplaar op! Niet in de gelegenheid om langs te komen? Het magazine is vanaf 19 september ook online te lezen.