Gastlenen in de praktijk:
Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek uw bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert uw pas en identiteit, en maakt een bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor u aan. Hiermee kunt u meteen materialen lenen in de gastbibliotheek.
Op uw bibliotheekpas van Bibliotheek Groesbeek kunt u een vastgesteld aantal materialen lenen.
De materialen die u leent in de gastbibliotheek komen hier boven op. Hoeveel materialen dit zijn, hangt af van de gastbibliotheek die u kiest. U kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen.
Bij uw volgend bezoek aan de gastbibliotheek hebt u alleen nog uw bibliotheekpas van de gastbibliotheek nodig. U kunt bij zoveel bibliotheken gastlenen als u wilt. Geleende materialen levert u weer in bij de gastbibliotheek.

Gastlenen - verlengen en opzeggen:
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang u lid bent van Bibliotheek Groesbeek.U kunt gastlenen zelf opzeggen. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd, ook mogen er geen boetes openstaan.

Wat zijn de voorwaarden?
De voorwaarden (uitleentermijn, aantal te lenen materialen, leengelden, etc.) zijn verschillend per Bibliotheek. Daarvoor gaat u naar de website van uw gastbibliotheek en kijkt daar naar Abonnementen of Leenvoorwaarden.

Hoe vindt u gastleenbibliotheken?
Kijk op Bibliotheek.nl en vul in het zoekvenster de plaatsnaam in van de bibliotheek die u zoekt. Klik op de vestiging die u wilt bezoeken. Klik vervolgens op de link naar de website van de bibliotheek. U vindt hier onder meer het adres, de openingstijden, catalogus, uitleenvoorwaarden, activiteiten, etc.

Zijn er kosten?
In principe is gastlenen gratis. Sommige bibliotheken vragen voor een nieuwe pas inschrijfgeld. Informeer hiernaar bij de gastbibliotheek. 

Let op: Gastlenen is wat anders dan Landelijk Aanvragen!


 

Bekijk de veelgestelde vragen over het landelijk gastlenen.