Spelregels

Hoe word je lid? Kom naar de bieb met je vader, moeder of verzorger. Neem een legitimatiebewijs mee (van jezelf of een van je ouders/verzorgers). Meld je bij de balie. Daar wordt een pasje voor je gemaakt. Je betaalt 2 euro inschrijfgeld. Dan ben je gratis lid tot je 18e jaar.

Wat kun je bij ons lenen?

Leesboeken natuurlijk! Maar ook informatieboeken (voor een spreekbeurt bijvoorbeeld), tijdschriften, strips, puzzels en andere spelletjes, dvd’s, cd’s, luisterboeken en games. LET OP: boeken, strips, tijdschriften, puzzels en andere spelletjes leen je GRATIS, voor de rest van de spullen moet je betalen!

Hoe lang en hoeveel kun je lenen?

Boeken, strips, luisterboeken, puzzels en andere spelletjes mag je drie weken mee naar huis nemen. Tijdschriften, cd’s, dvd’s en games mag je twee weken lenen. Je mag in totaal 15 boeken, strips, luisterboeken, puzzels en andere spelletjes lenen. Daarnaast kun je 5 dvd’s en 5 games lenen, maar daar moet je wel voor betalen.

Verlengen en te-laat-geld

Stel je voor. Je hebt een leuk boek geleend, maar je hebt het nog niet uit terwijl het terug moet. Dan kun je het verlengen. Dat kan in de bieb, maar je kunt het ook via de website doen. Ga naar www.bibliotheekgroesbeek.nl, daar vind je precies hoe het werkt. Dat kun je natuurlijk ook doen als je geen tijd hebt om naar de bieb te komen.

Als je te laat bent, kost het geld. Een boek kost 10 cent per dag, dvd’s en games 50 cent per dag. Zorg dus dat je op tijd bent, anders gaat het je geld kosten!

Neem een tas mee: zo voorkom je dat boeken beschadigen.

Waar vind je wat je zoekt?

Leesboeken: voor beginnende lezers staan de boeken in kast 48. Op de rug van het boek staat een E.

In kast 47 staan boeken met een A op de rug. Dit zijn boeken voor kinderen van 6 tot ongeveer 9 jaar.

In de kasten 40 tot en met 44 staan B en C boeken. B is voor 9 tot en met 12 jaar, C voor 12 tot en met 15 jaar.

De plaatjes op de rug van de boeken (pictogrammen) geven aan waar het boek over gaat. Bijvoorbeeld een boek met een plaatje van een paard is een leesboek over paarden en maneges.

Als je meer wilt weten vind je een bord met uitleg boven de boekenkasten.

Boeken voor babies, peuters en kleuters staan in de hoek bij de box.

Als je een informatieboek zoekt (kast 51), moet je weten bij welk thema het hoort. In de bieb noemen we dat ‘rubriek’. Een boek over de brandweer bijvoorbeeld, hoort bij de rubriek ‘beroep en bedrijf’. Een boek over honden hoort bij de rubriek ‘dieren’. De bordjes met de rubrieken staan bovenop de kast.